Армія США випробовує нову мінометну систему на базі броньованого автомобіля AMPV: стріляє на ходу

Підпишись на нас:

На полігоні Юма проходить суворі випробування створена на основі нової армійської гусеничної броньованої машини модульна баштова мінометна система (MTMS), яка замінить застарілу M113.

Подробиці

Встановлений на броньованій багатоцільовій машині (AMPV), цей новий міномет, або вежа є напівавтоматичною мінометною системою, розробленою фінською компанією Patria, яка обіцяє покращити оперативні можливості армії.

Кевін Ірр, офіцер-випробувач відділу боєприпасів і зброї, підкреслив поточні оцінки, спрямовані на те, щоб забезпечити відповідність MTMS очікуваним характеристикам. Запланована на демонстрацію на Maneuver Warfighter Conference у вересні 2024 року система викликає значний інтерес через свої потенційні переваги.

Армія США випробовує нову мінометну систему на базі броньованого автомобіля AMPV

Напівавтоматична 120-мм одноствольна мінометна система, якою керують командир машини та два члени екіпажу, привернула увагу своєю універсальністю та захисними функціями. Випробування зі сфери безпеки є головним пріоритетом. В їх основі зменшення ризиків для здоров’я слуху від високоінтенсивного шуму та керування накопиченням токсичних випарів у автомобілі.

Розмірковуючи про походження проекту, Irr простежив його розвиток через багатофазне іноземне порівняльне випробування, яке спочатку оцінювало його можливості на іноземній машині з використанням американських боєприпасів. Усвідомлюючи його перспективність, було прийнято рішення оцінити нову систему на AMPV, узгоджуючи її з метою заміни варіанту мінометного транспортера на автоматизований MTMS.

Здатність MTMS стріляти на ходу, вести вогонь прямою наводкою та виконувати місії одночасного удару кількома снарядами заповнює важливу прогалину в арсеналі армії. Крім того, його інтеграція в AMPV забезпечує посилений захист сил, утримуючи солдат під бронею автомобіля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: