Чи можна їздити без вогнегасника: пояснення від юриста

Підпишись на нас:

Кожен автомобіль має мати вогнегасник – це правило не піддається жодним виняткам. Однак за відсутність вогнегасника водія може очікувати не штраф, а лише попередження, чим і користується більшість водіїв.

Автомобіль має бути обладнаний вогнегасником – це регламентується правилами дорожнього руху України (п.31.4.7 ПДР): “Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам…відсутній працездатний вогнегасник на легковому, вантажному автомобілі, автобусі”.

Деякі поліцейські користуючись незнанням водіїв можуть виписати їм штраф, однак це не зовсім законно. Юристи наголошують, що доволі часто поліцейські виписують водіям легкових автомобілів штраф за ч. 1 ст. 121 КУпАП та штрафують їх на 340 гривень. Але хочемо звернути увагу водіїв на те, що така постанова не відповідає приписам законодавства.

Поліцейські аргументують штраф спираючись на ст. 121 КУпАП, де йдеться про заборону використовувати транспортний засіб, що має технічні несправності. Але вогнегасник не відноситься до такої категорії недоліків.
Тож юристи стверджують, що такий штраф є незаконним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: