Велика Британія списує бойової машини піхоти Warrior: куди подінуть БМП

Підпишись на нас:

Велика Британія повідомила про намір утилізувати бойові машини піхоти Warrior. Це стало відомо від Міністра оборонних закупівель Сполученого Королівства Джеймса Картліджа.

Велика Британія списує бойової машини піхоти Warrior: куди подінуть БМП

Міністр повідомив, що на озброєнні
британської армії знаходиться 632 бойові машини Warrior. Техніка представлена у варіанті бойової машини піхоти, командирської, машини артилерійської розвідки, ремонтно-евакуаційної машини та машина керування артилерійським вогнем.

Джеймс Картлідж наголосив, що у 2025 році уряд Великої Британії планує утилізувати понад 80 бойових машин. У 2024 році буде списано 9 бойових машин.

Причиною утилізації техніки стала планова відмова британської армії від бойових машин піхоти Warrior до 2030 року. Тому протягом найближчих п’яти років країна буде поступово позбавлятись БПМ.

Нагадаємо, що з 2017 по 2021 рік Міністерство оборони Сполученого Королівства модернізувало БМП Warrior. Техніка була обладнана новою баштою
з 40-мм телескопічною гарматою, яка дозволила б якісно підвищити її вогневу потужність. Але навіть такі удосконалення не спинили процес утилізації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: