Керівник Roshel заявив, що на виробництві панцерників в Україні будуть працювати українські біженці

Підпишись на нас:

Канадська компанія Roshel Smart Armored Vehicles заявила про намір почати виробництво бронетехніки в Україні. Про це повідомив генеральний директор Роман Шимонов під час інтерв’ю Defense Archives від 9 травня 2024 року.

Подробиці

Шимонов підкреслив, що «Рошель» вже має в Україні кілька підприємств з ремонту та обслуговування автомобілів. Наразі компанія знаходиться на завершальній стадії планування локалізації частини виробництва в Україні.

«В канадському підрозділі Roshel працює понад 200 біженців з України, які отримали унікальний досвід, працюючи з нами. Вони готові повернутися до своєї країни, щоб зробити внесок у місцеве виробництво», – пояснив Шимонов.

Ця ініціатива має на меті стимулювати місцеву українську економіку та розширити операційні можливості Roshel у Європі, що дозволить швидше та ефективніше обслуговувати європейські ринки. Roshel управляє чотирма заводами в Онтаріо та планує розширення в Сполучених Штатах і Європі. Крім того, заводи в Україні ідеально підходять для надання допомоги в технічному обслуговуванні та ремонті транспортних засобів українських збройних сил. Працівники в Україні також дешевші, ніж у Європі чи Канаді.

Нещодавно канадський уряд придбав 200 автомобілів моделі Senator у Roshel на 92 мільйони канадських доларів для підтримки України. Ця закупівля є частиною кількох контрактів, спрямованих на допомогу Україні, які Roshel завершила достроково. Крім того, у грудні 2023 року компанія відправила в Україну 1000 панцерників Senator і зараз виробляє 140 цих автомобілів на місяць.

Шимонов також зазначив, що якість транспортних засобів, які постачаються в Україну, значно підвищила репутацію Roshel, що призвело до запитів від кількох інших країн-донорів. Заснована в Онтаріо в 2016 році Романом Шимоновим, ветераном Армії оборони Ізраїлю, Roshel стала ключовим постачальником бронетехніки для Збройних сил України. Компанія будує свої автомобілі на шасі Ford F-550 і працює без субпідрядників.

Відносини між Roshel та Україною змінилися після російського вторгнення в Україну в 2022 році. Roshel, заснований Романом Шимоновим у 2016 році, швидко адаптував своє виробництво для задоволення нагальних потреб України в бронетехніці. Порівняно з минулим роком компанія збільшила виробництво в десятки разів, що дало змогу швидко доставляти автомобілі в Україні. Цей розвиток не тільки підтримав Україну, але й дозволив Roshel розширити свою діяльність.

Не дивно, що Roshel позиціонує себе ще більше в Європі, оскільки генеральний директор нещодавно запропонував автомобілі MRAP Німеччині, яка відчувала труднощі з доставкою своїх MRAP. Розташування цих заводів в Україні ще більше посилить її присутність на Старому континенті, і не буде дивним побачити інші ініціативи в цьому напрямку в майбутньому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: