Мобілізують навіть трактор: що очікує українців з 18 травня

Підпишись на нас:

Вже через декілька днів в Україні набере чинності закон про мобілізацію. В новому законі йде мова про мобілізацію навіть транспорту. Автомобілі будуть вилучати на користь ЗСУ, але їх обіцяють повернути. Детальніше про це розповіла юристка Євгенія Захарченко.

За словами юристки автомобілі будуть вилучати не в кожного, а лише в тих, в кого їх декілька: «Якщо їх декілька, то забиратимуть той, який більше підходить для оборонних потреб. Однак перед цим мають провести оцінку його ринкової вартості”.

Також пані Євгенія розповіла про мобілізацію спецтранспорту на підприємствах. Наприклад, якщо сільськогосподарське підприємство має трактори, то 25% зі 100% можуть забрати на потреби Сил оборони.

Процедура вилучення транспорту буде виглядати наступним чином. ЗСУ подаватимуть список необхідного транспорту, після чого в областях формують мобілізаційне замовлення. На потрібну техніку будуть проводити оцінку його стану та вартості та складуть акт прийому-передачі.

“Якщо власнику авто повідомили, що його транспорт заберуть для ЗСУ, то він не може виїжджати на ньому за межі області, країни, продавати, дарувати чи передавати під заставу. Якщо він хоче виїхати за межі Кіровоградщини, то він може це зробити після повідомлення ТЦК і на строк не більше одного місяця”, – пояснила юристка.

Повернення транспортного засобу буде відбуватись після оголошення демобілізації протягом 30 днів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: