Фахівець назвав автомобілі, які потребують частої заміни моторної оливи

Підпишись на нас:

Деякі автомобілі оснащені такими двигунами, які псують оливу швидше за інші. Однак самостійно з’ясувати це практично неможливо. Журналісти звернулися до моториста мережевого автосервісу, щоб з’ясувати, у яких машин моторне мастило швидше втрачає свої властивості. Експерт детально пояснив, які реакції відбуваються в сучасних двигунах і що впливає на якість оливи.

Подробиці

Характеристики та властивості оливи знижуються при підвищенні температури. Як правило, особливий нагрів відбувається біля поршневих кілець і стінок циліндрів. Через це випаровується змащувальна рідина і з’являється нагар на деталях силової установки. Негативно також впливає на нього і потрапляння картерних газів.

У паливо додається велика кількість присадок, щоб нейтралізувати дію таких елементів, як сірка й азот. Однак лужні сполуки швидко втрачають свої властивості. При цьому бензин неминуче потрапляє в мастило, знижуючи його властивості.

Мастило найшвидше стає гіршим у сучасних малооб’ємних двигунах на бензині. Через невеликий розмір картера, охолодження оливи відбувається неефективно і вона знову потрапляє в циліндри, не встигаючи охолонути. Двигуни з подвійним турбонаддувом також відносяться до швидкопсувних олив, як і ті, що мають високий ступінь стиснення. Крім того, швидше втрачає свої властивості мастило в автомобілях, обладнаних кнопкою старт-стоп. При кожному запуску двигуна бензин неминуче потрапляє в оливу, погіршуючи її характеристики.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: