Експерт розповів про небезпеку бензину А-92 для сучасних двигунів

Підпишись на нас:

Сучасні автомобілі оснащуються потужними двигунами. Ці агрегати дуже вимогливі до якості палива, проте багато водіїв продовжують використовувати бензин з низьким октановим числом, щоб отримати невелику вигоду. Моторист великого мережевого сервісу розповів, що буде в такому разі з двигуном і чому не варто переходити на АІ-92.

Подробиці

Багато автовиробників дозволяють використовувати бензин зниженої якості. Однак, як зазначив експерт, роблять вони це з метою збільшення продажу машин, це просто маркетинговий хід.

Насправді сучасні турбомотори дуже чутливі до поганого бензину і з самого початку розраховані на використання А-95 чи А-100. Вони мають високий рівень стиснення, що призводить до детонації бензину з низьким октановим числом. А його регулярне використання загрожує руйнуванням елементів силової установки.

Моторист зазначив, що чим вище октанове число, тим бензин стійкіший до мимовільного займання. Чим воно нижче — тим швидше згоряє бензин. А це означає, що витрата палива буде підвищена, отже авто проїжджає на більше кілометрів на дорогих варіантах бензину навіть за однакових умов експлуатації, тобто, економія в цьому плані виявляється невиправданою.

Експерт зазначає, що електронна система автомобіля частково допомагає впоратися з детонацією, проте повну потужність сучасні мотори здатні видавати лише на паливі з високим октановим числом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: