Під Харковом помітили відновлену російську застарілу гусеничну машину: калічить російських військових під час перевезення

Підпишись на нас:

Під час параду 9 травня в РФ показали незвичайну машину під назвою 502ТБ «Алтаєць», яка була переобладнана в санітарну машину і, схоже нею росіяни збираються затикати зростаючий дефіцит бронетехніки, призначеної для евакуації поранених.

Подробиці

Ця машина, яка вперше була помічена в експлуатаційних умовах, є частиною розробок, які були зупинені та відновлені після холодної війни. 502ТБ «Алтаєць» з’явився на озброєнні російської армії на початку 1990-х років. Після розпаду Радянського Союзу він призначався для заміни МТ-ЛБ.

Універсальний броньований автомобіль 502ТБ – побудований на базі шасі КШМ «Потік-4» з використанням комплектуючих БМП-3. Чотири дослідних зразка машини пройшли державні випробування в рамках системи «Алтай» і потрапили на склад зберігання. Чимала кількість цієї техніки іржавіє на землях забутих науково-дослідних інститутів і різних спеціалізованих заводів. Машина розроблена на основі прототипу «Об’єкта 502» (командної машини «Потік-4(1)»).

Чотири з цих транспортних засобів були представлені та зараз знаходяться в польових умовах, тож, схоже, ці машини розгортаються в Харківській області, регіоні, який нещодавно був об’єктом великого наступу.

Але російські військові вже вилили на машину першу критику, зокрема щодо відсутності комфорту для поранених і тряски під час перевезення. Основна претензія до машини полягає в тому, що на перевезених солдатах з’являються нові травми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: