Нетипова ситуація з проїздом перехрестя: хто з водіїв повинен зробити це першим

Підпишись на нас:

Готуючись до теоретичного іспиту з ПДР, водій часто забуває, що для полегшення поглинання інформації в інтернеті є купа тестів. Один з таких сьогодні і розглянемо.

Перевага на перехресті – це складна тема і для водія з досвідом, і для новачків, адже в цьому питанні є велика кількість правил, нюансів, котрі часто плутають.

Нещодавно в мережі з’явилося непросте завдання, яке допоможе вам краще зрозуміти, як варто поводитися на нерегульованих перехрестях.

Хто з водіїв проїде перехрестя першим?

  •  А. Водій в синій машині;
  •  Б. Водій в червоній машині.

Задача, котра під силу лиш досвідченим водіям: перевірка ПДР

Перед кожним водієм знаходиться знак
2.3 Головна дорога, котрий надає право першочергового проїзду на нерегульованих перехрестях. Стандартно водії, що рухаються другорядною дорогою, мають пропустити транспортні засоби, що рухаються по головній. Але дана ситуація є дуже спірною, адже обидва транспортні засоби рухаються рівнозначними дорогами, де на допомогу приходить правило 16.13.

Задача, котра під силу лиш досвідченим водіям: перевірка ПДР

16.13 Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов’язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються рівнозначною дорогою в зустрічному напрямку прямо чи праворуч.

Саме тому в даному випадку вірною відповіддю на запитання є варіант Б.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: