Раритетні ракети 9М79 до ОТРК “Точка” влучно б’ють по окупантам

Підпишись на нас:

На озброєнні української армії є
ОТРК “Точка-У”, котрими наносять ударів по окупантах. В мережі навіть з’явилось відео, де показано влучну роботу ЗСУ. На кадрах можна розпізнати ракету 9М79Ф до комплексу “Точка”, яка має дальність стрільби до 70 кілометрів.

Раритетні ракети 9М79 до ОТРК "Точка" влучно б’ють по окупантам

Історія оперативно-тактичного ракетного комплексу 9К79 “Точка-У” під балістичну ракету 9М79М із дальністю стрільби до 120 кілометрів, що з’явився в Україні в 1989 році, розпочалась ще за часів СРСР. Предком комплексу є ракетний комплекс “Точка”, що мала на озброєнні радянська армія з 1975 року. Саме цей комплекс мав діяльність стрільби до 70 кілометрів, та заявлений показник ймовірного відхилення від цілі на йрівні 250 метрів.

Раритетні ракети 9М79 до ОТРК "Точка" влучно б’ють по окупантам

Для даного комплексу було розроблено
два типи оперативно-тактичних балістичних ракет. Перший – 9М79Б під ядерний боєзаряд та другий – 9М79Ф під конвенційний фугасний боєзаряд. На показаному в інтернеті відео можна розгледіти ракету 9М79Ф.

Звісно, що дивує той факт, що ОТР 9М79 родом із 1970-х до цих пір знаходиться в справному стані. Але тут потрібно подякувати працівникам українського ОПК, котрі під час повномасштабного вторгнення росії в Україну змогли відновити та налагодити роботу техніки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: