Експерт пояснив, як зрозуміти, що ремінь ГРМ вимагає термінової заміни

Підпишись на нас:

Для будь-якого сучасного автомобіля регламент обслуговування прописується виробником, де вказуються всі ключові моменти, зокрема заміна ременя ГРМ. Однак останній може служити як довше за встановлений термін, так і вийти з ладу значно раніше. Тут багато залежить від самого водія. Саме тому важливо знати та вчасно визначати ознаки його зношування, про які розповів автомеханік.

Подробиці

Отже, на що треба звернути увагу, щоб зрозуміти, зносився ремінь ГРМ чи ще є деякий час у запасі. Адже заміна цього елемента супроводжується чималими фінансовими вкладеннями, оскільки принагідно змінюються й інші розхідники. Насправді найкраще дотримуватись регламенту, і міняти ремінь трохи раніше того терміну, який прописав автовиробник. Це дозволить відчувати впевненість у тому, що мотор одного разу не заклинить.

Що ж до автомобілістів, які звикли економити, у тому числі і на заміні ременя ГРМ у встановлений термін, то останні в даному випадку можуть орієнтуватися на характерні ознаки. Наприклад, якщо виникають певні проблеми, то з’являється характерний свист під час роботи силового агрегату. Не помітити його неможливо, оскільки шум буде чути як зовні автомобіля, так і в салоні транспортного засобу. На необхідність заміни ременя в цьому випадку вкаже будь-який фахівець.

Однак тут треба розуміти, що не лише сторонній шум має насторожити автомобіліста. Іноді потрібно заглядати в підкапотне місце і перевіряти рівень технічних рідин. Примітно те, що в цій ситуації багато автолюбителів грішать своєю неакуратністю і примудряються пролити якусь із них на ремінь. У цьому випадку слід негайно замінити сам витратний елемент.

Як показує практика, після потрапляння на нього технічної рідини ремінь зношується значно швидше. Окремо хотілося б поговорити про те, як візуально виглядає цей елемент. Якщо на його поверхні присутні сліди деформації, потертості, тріщини або подряпини, то краще буде поміняти розхідник, так як будь-яке пошкодження може призвести до обриву ременя в невідповідний момент. Найімовірніше, не потрібно нагадувати, які наслідки чекають автомобіліста у цьому випадку.

При обриві ременя все виливається в серйозні фінансові витрати, пов’язані з ремонтом силового агрегату, до чого готові далеко не всі автомобілісти. З цієї причини від такого роду економії краще утриматися і змінювати такі розхідники, як ремінь, масляний та паливний фільтри, а крім того, гальмівні колодки вчасно. Це не лише запорука безпеки та довгої служби автомобіля, а й спокою за те, що не виникне вкотре потреба у непередбачених великих фінансових витратах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: