Українських водіїв в Польщі очікують труднощі: названо причини

Підпишись на нас:

В Польщі українських водіїв очікують труднощі, що пов’язано зі змінами в законодавстві країни.

Деталі

По-перше, уряд Польщі обіцяв репатріювати чоловіків призовного віку до України. Підписання закону про мобілізацію 18 травня 2024 року може змусити деяких громадян повернутись в Україну.

За приблизними даними, майже 371 тисяча чоловіків призовного віку наразі перебувають у Польщі. Наголосимо, що до 30 червня діє період «тимчасового захисту українських біженців» і невідомо чи його буде подовжено.

Звісно, що відтік українців вдарить по економіці Польщі, адже Агентство ООН у справах біженців надали дані, що свідчать про внесення українцями 0,7-1,1% до ВВП Польщі у 2023 році, а в довгостроковій перспективі цей ефект міг би зрости до 0,9-1,35%. Наприклад, в Польщі видано понад 127 389 професійних посвідчень водія українцями, що складає 79% посвідчень, виписаних іноземним водіям за весь рік.

По-друге, в Польщі очікуються нові правила Закону про дорожній рух, що зобов’язують усіх залучених до пасажирських перевезень водіїв, у т.ч. таксистів, мати чинні польські водійські права. Прийняття змін очікується 17 червня 2024 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: