Водіїв попередили про небезпеку використання «незамерзайки» влітку

Підпишись на нас:

Більшість автовласників після закінчення зимового періоду не замінюють рідину в бачку омивача, а продовжують використовувати її для видалення бруду та пилу зі скла у теплу пору року. Це може спричинити неприємні наслідки, про які розповіли експерти. Вони пояснили, чому такі рідини краще одразу виливати та замінювати літніми варіантами.

Подробиці

Так склад цієї рідини просто не підходить для літнього використання. Усі водії знають, що влітку доводиться стикатися з іншими типами забруднень. Це сліди від комах, пил, пісок, залишки бітуму, пилок рослин. Літня омивна рідина містить більшу кількість ПАР і мінімальну кількість спирту.

До речі, у зимовому варіанті вміст ізопропілового чи метилового спирту досить великий. Обидва склади шкідливі здоров’ю організму. І якщо взимку терпіти їх і вдихати доводиться через відсутність альтернатив, то влітку немає необхідності йти на такі жертви. Тим більше, що в спеку вони швидше випаровуються, а запах може вивітрюватися дуже довго. Варто відзначити, що рідини на основі метанолу набагато шкідливіше, але не варто і берегти залишки, що залишилися на основі ізопропанолу. Він також несе користь людському організму.

Як зазначають експерти, економія в цьому випадку незначна, а рідина, що омиває, перестає нести практичну користь, залишаючи тільки шкоду. Краще замінити її на відповідний склад.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: