Автомеханік назвав спосіб продовження терміну служби АКПП

Підпишись на нас:

Весняна погода цього року виявилася абсолютно несподіваною. Незважаючи на те, що скоро стартує календарне літо, в деяких частинах нашої країни ще спостерігаються заморозки. А значить, рано відмовлятися від звички прогрівати автомобіль перед поїздкою. На особливу увагу заслуговує трансмісія, особливо автоматична. Автомеханік розповів, як продовжити термін служби цього агрегату.

Подробиці

Так, багато хто вважає, що АКПП прогрівається під час роботи двигуна. На ділі, як вважає експерт, масло в коробці може досягти потрібної температури для злагодженої роботи з перемикання передач тільки через 5-10 хвилин після початку руху. А це означає, що в перші хвилини шляху не варто сильно збільшувати навантаження на агрегат.

Щоб автоматична коробка перемикання передач прослужила довше, необхідно рухатися плавно, не підвищуючи навантаження на двигун і підтримуючи оптимальний розмір оборотів. Експерт вважає, що рухатися потрібно, підтримуючи діапазон у межах 2,5-3 тисяч обертів. Після того, як мине потрібний час, можна переходити на звичний стиль водіння. Однак все ж варто відмовитися від різких прискорень, щоб зберегти ресурс агрегату. Під час прогріву не варто сильно вичавлювати педаль газу, щоб надалі уникнути дорогого ремонту трансмісії, який може вилитися в непристойно велику суму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: