Армія РФ в глибокому тилу отримала партію основних бойових танків Т-72Б3М: їх не відправляють в Україну

Підпишись на нас:

Росія оголосила у своїх державних ЗМІ про передачу 10 основних бойових танків Т-72Б3М мотострілецькому підрозділу на Уралі. Вперше продемонстрований на Танковому біатлоні 2014 року, Т-72Б3М залишається важливим, але проблематичним активом російського військового арсеналу, підкреслюючи як досягнення, так і вразливі місця. У відповідь на триваючі втрати в Україні Росія прискорила виробництво модернізованих основних бойових танків Т-72Б3М.

Подробиці

Росія збільшила виробництво танків та іншої бронетехніки, щоб компенсувати значні втрати в Україні. Нещодавно російські державні ЗМІ повідомили, що мотострілецька дивізія отримала партію з 10 модернізованих основних бойових танків Т-72Б3М. Цей підрозділ базується в Оренбурзькій області на Уралі. Незрозуміло, чи буде він задіяний в війні з Україною.

Росія значно збільшила виробництво бойових танків, переважно за рахунок модернізації, а не нового виробництва. Т-72Б3М слідує цій тенденції і він ймовірно, модернізований зі старих моделей. Проте дивно, що ці танки знаходяться далеко від України, враховуючи наявні потреби армії РФ.

Т-72Б3М є модернізованою версією основного бойового танка Т-72, ​​який використовується переважно Росією та Білорусією. Цей танк озброєний:

  • 125-мм гладкоствольною гарматою 2А46М5;
  • спареним з нею 7,62-мм кулеметом ПКТМ;
  • великокаліберним 12,7-мм кулеметом НСВ.

Що стосується захисту, то він оснащений стандартною бронею та динамічною бронею Relikt.

При вазі 45 тонн Т-72Б3М розвиває максимальну швидкість 60 км/год і має запас ходу 550 км. Розроблений у Росії та Білорусі, цей танк оснащений різноманітними складними аксесуарами, зокрема нічним баченням, комплектом для переходу вброд для переправи через водойми, системою захисту від надлишкового тиску, лазерним далекоміром, тепловізором, балістичним комп’ютером, панорамним прицілом, і підсилювач зображення.

Управляє танком екіпаж з трьох осіб, до складу якого входять водій, навідник і командир. За габаритами Т-72Б3М має 9,53 метра в довжину, 3,59 метра в ширину і 2,22 метра у висоту.

Незважаючи на покращене бронювання та інші модернізації, танки Т-72Б3М мають критичний недолік конструкції: автомат заряджання та сховище боєприпасів. Боєприпаси у вежі можуть бути спрацьовані непрямим попаданням у корпус, що призводить до ефекту, коли вежа зноситься з корпусу танка. Цей недолік відомий десятиліттями, вперше виявлений під час війни в Перській затоці в 1991 році. Росія здебільшого не змогла його усунути, але експерти припускають, що доступних варіантів небагато, крім зміни компонування танка. Колись Т-72 був найстрашнішим основним бойовим танком у світі, але війна в Україні виявила його недоліки, які, ймовірно, залишаються актуальними для цієї оновленої моделі.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: