На російську бронетехніку почали встановлювати вдосконалені системи проти FPV

Підпишись на нас:

На передову для армії РФ надійшла вдосконалена система протидії FPV для танка «Тритон», проста в установці та експлуатації, повідомив генеральний директор лабораторії-розробника системи ППШ Дениса Осломенка.

Подробиці

Покращені модулі зібрані у формі піраміди, що приховує їх кількість і параметри в порівнянні з попередніми системами придушення безпілотників «Тритон», зазначив гендиректор.

Система була розроблена з ідеєю запропонувати стандартизоване рішення для броні, дуже компактне та зручне. Він включає в себе від шести до восьми магнітів, що дозволяє встановити на резервуар необхідну кількість модулів. Усе це обладнання пов’язане між собою, і водій танка має пульт керування. Розгортання цієї системи займає близько п’яти хвилин або до десяти хвилин, якщо потрібен інший варіант джерела живлення. У збройних силах Росії, дислокованих в Україні, вже є багато нових систем «Тритон», кілька тисяч.

Нові системи придушення безпілотників «Тритон» можна встановлювати на броньовану техніку та квадроцикли, катери та будь-які об’єкти, які потребують захисту від дронів FPV.

Наприкінці 2023 року Осломенко заявив про успіх випробувань, заявивши, що системи придушення безпілотників «Тритон» успішно випробувані на бронетехніці «Тигр», «Тайфун» і «Камаз» у рамках війни в Україні.

Система захисту від дронів «Тритон» створює захисне поле діаметром не менше 300 метрів. Конфігурацію системи можна легко змінити, додавши модулі для придушення нових частот, які ворог починає використовувати для управління FPV дронами. До складу комплексу входить протипілотна гармата, що пригнічує частоти 1,6-2,4-5,8 ГГц, і два модулі придушення позаду (ЛГШ-608 і ЛГШ-609 на частоти 800 і 900 МГц відповідно). Теоретично комплекс здатний порушувати лінії управління квадрокоптерів і безпілотників FPV.

«Лабораторія ППШ» — російська компанія, яка надає послуги та продукти інформаційної безпеки, включаючи засоби захисту телефонних ліній, блокувальники бездротового зв’язку та засоби придушення дронів, зокрема протидронові гармати LPD-801 та LPD-802 та систему радіоелектронної боротьби «Тритон».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: