Через 4 роки після дебюту Citroen відмовляється від великого седану заради нового кросовера

Підпишись на нас:

Компанія Citroen вирішила переглянути плани з розвитку преміального суббренду DS. Причина багато в чому криється в тому, що автомобілі цієї марки виявилися непопулярними як у Китаї, так і в решті світу. У результаті французька компанія вирішила відмовитися від седана DS 9. Хоча ця модель вийшла тільки 4 роки тому. Її місце в модельному ряду бренду займе новий кросовер DS 8 2025 року.

Подробиці

Седан, від якого відмовляється Citroen, мав скласти конкуренцію аналогічним моделям німецьких марок. Для цього, зокрема, виробник довів його довжину практично до п’яти метрів, створивши таким чином багато вільного простору в салоні. Однак, як виявилося, DS 9 став помилкою французької компанії. Протягом минулого року Citroen продав на європейському ринку лише 789 екземплярів цієї моделі.

DS 9

Седан DS 9 розробляли в Китаї. Але він спочатку призначався для європейського ринку. Тепер Citroen відійшов від цієї практики. Новий кросовер DS 8, який замінить седан, створювався в Італії. У Мережі вже з’явився перший рендер цієї моделі. Він показує, що майбутній кросовер буде витриманий у стилі останніх продуктів французької марки.

DS 8 2025 року
DS 8 2025 року

Але ця модель буде електрокаром. Заявлено, що запас ходу у неї перевищить 700 кілометрів. Ба більше, якщо DS 8 не буде затребуваним, Citroen може перевести його на гібридну установку, адже платформа, що лежить в його основі, дає змогу це зробити. Новинка дебютує вже у 2025 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: