Моторист пояснив, чому паливо з однієї АЗС витрачається швидше, ніж з іншої

Підпишись на нас:

В один прекрасний момент будь-який автолюбитель може зіткнутися з такою проблемою, як збільшена витрата пального. Тобто, коли на однаковій кількості палива вдається проїжджати різну відстань. Але чому так відбувається, особливо, якщо машина повністю справна?

Подробиці

У чому ж суть проблеми, невже на сучасних АЗС продовжують обманювати своїх клієнтів і недоливають паливо? Насправді ніякого шахрайства з кількістю пального немає. Безумовно, заправні станції продовжують недоливати пальне, але в невеликих дозах, коли йдеться про десяті чи навіть соті літри. У цьому немає нічого дивного, адже за заправками ведеться суворий контроль, та й сучасні авто оснащені бортовими комп’ютерами, що дають змогу чітко визначати кількість пальної суміші в баку.

Крім того, на сучасних ТЗ присутні відповідні показники, що дають змогу відстежувати як миттєву витрату палива, так і середній показник. З цієї причини жодного обману з об’ємом, що заправляється, немає, однак це не означає, що на АЗС ніяк не мухлюють. Відомі ситуації, коли автомобілістам під виглядом АІ-95 продавали бензин з октановим числом нижче, а саме АІ-92. Визначити обман неможливо, тим паче що залите паливо перемішується в баку із залишками пального.

Варто зазначити, що проблема багато в чому зачіпає саме бензинові автомобілі. Важливо нагадати, що витрата АІ-92 вища за тих самих умов, навіть якщо автомобіліст ніяк не змінює свою манеру водіння і повсякденні звички. Крім того, не варто забувати, що виробництво бензину передбачає використання різного роду присадок, що дає змогу підвищувати октанове число. Насправді ноги у проблеми якраз і ростуть із цього місця, оскільки у кожної мережі АЗС свій постачальник.

Так і виходить, що на одній заправній станції заливають пальне з вищим октановим числом, і цього запасу пального вистачає на триваліший термін, тоді як заправка на іншій АЗС дає змогу проїхати значно менше. У цьому разі автолюбителям можна тільки порекомендувати заправлятися там, де вони роблять це на повсякденній основі. У цьому разі жодної різниці водій не помітить. Зрозуміло, це за умови, що автомобіль повністю справний і немає жодних технічних нарікань.

Варто нагадати, що доволі часто причиною збільшення витрати палива є несвоєчасне обслуговування автомобіля. Наприклад, якщо не поміняти вчасно паливний фільтр, то може спливти відповідна проблема. Якщо ж машину обслуговують вчасно, то саме час шукати вихід із ситуації, тим паче що якось компенсувати свої втрати не вийде. Примітно, що на цю тему є чимало обговорень у Мережі інтернет, де досвідчені водії діляться схожими історіями і розповідають, на яких АЗС справді заправлене паливо “з’їдається” повільніше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: