В Україні засвітився шведський ЗРК RBS 70

Підпишись на нас:

Іноземні благодійники передали Україні зенітно-ракетні комплекси RBS 70 шведського виробництва. Про це стало відомо завдяки фотографіям бійця нещодавно створеної 88 ОМБ на тлі установки.

Подробиці

Назва країни-постачальника не уточнюється. Основними експлуатантами RBS 70 вважаються країна-виробник, Норвегія, Чехія та держави Балтії.

RBS 70 вироблено компанією Saab Bofors Dynamics. Призначення установки – боротьба з літальними апаратами на ближній дистанції. Тип комплексу – командно-керований, з лазерним наведенням. ЗРК здатний розрізняти термічні пастки і виконувати покладені на нього місії навіть в умовах активної роботи комплексів РЕБ противника.

В Україні засвітився шведський ЗРК RBS 70

Додані RBS 70 типи ракет – Rb 70 Mk.1, Mk.2 і Bolide – здатні вражати цілі, що летять на висоті 3000-5000 м, на дистанціях 5-8 км.

Комплекс вагою 87 кіло має високу мобільність і належить до проміжного класу ЗРК (між Stinger/”Игла” і установками, що базуються на великовантажних автомобілях).

У комплект RBS 70 входять тринога, прицільний пристрій і транспортно-пусковий контейнер. Розрахунок ЗРК – дві людини.

Для роботи в режимі спостереження в командно-пусковому блоці передбачено аналоговий інтерфейс для під’єднання кабелю з 3-координатною РЛС виявлення/супроводження цілей типу Giraffe.

RBS 70 належить до класу всепогодних комплексів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: