Як буксирувати авто, щоб не нашкодити автомобілю

Підпишись на нас:

Водії, що мають авто з АКП, завжди можуть опинитися в неприємній ситуації виходом з якої буде або виклик евакуатора, або взяття авто на буксир. Звісно, що більш вигідним є другий варіант, але мало водіїв знають як правильно буксирувати машину з автоматичною коробкою передач.

Відомо, що буксирування машини з АКП при недотриманні конкретних порад зазвичай стає причиною поломки, що зробить ваш гаманець меншим на немалу суму. Наприклад, машини з класичними гідромеханічними АКП не рекомендується брати на буксир. Так, ситуації бувають різні, але водії мають володіти інформацією про те, як зробити “заборонене”.

Першою порадю є буксирувати авто з заведеним двигуном, друга порада – буксирувати на мінімальній швидкості (20-40 км/год) на невелику відстань (20-40 км). Обов’язковим для всіх водіїв є звіритися із заводським мануалом стосовно буксирування тросом. Буксирувати машину на тросі ви можете у тому разі, якщо у вас авто на роботизованій механіці. Водії ж, що мають преселективних “роботів”, мають дотримуватися певних обмежень для того, щоб авто не постраждало від недостатнього змащування, а саме рухатися зі швидкістю 15-50 км на відстань 15-50 км. Для власників варіатора CVT треба буксирувати авто виключно із заведеним двигуном.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: