Поставити автомобіль на облік в ТЦК: нова постанова Кабміну

Підпишись на нас:

Неочікувана новина сколихнула мережу – у Верховні Раді пропонують поставити на облік в ТЦК всі легкові авто. Про це стало відомо з проєкту постанови Кабміну, який врегульовує обмеження на пересування транспортних засобів, що стоять на військовому обліку. Про це написав в своєму телеграм каналі народний депутат Ярослав Железняк.

В проєкті йдеться, щоб юридичні особи ставили на облік у ТЦК транспортні засоби, які можуть бути передані на потреби ЗСУ й інших Сил оборони. В такому разі після підписання 18 травня Закону про мобілізацію такі автомобілі буде заборонено вивозити з країни чи регіону.

«Із тексту проєкту постанови, яку я бачив, виходить так, що поняття транспортного засобу, що «призначений» і «може бути призначений» для доукомплектування, розмивається, — зауважив Ярослав Железняк. — Така, здавалося б, невелика різниця може призвести до того, що всі транспортні засоби юр[идичних] осіб не зможуть виїхати ні за кордон, ні в іншу несуміжну область».

Поставити автомобіль на облік в ТЦК: нова постанова Кабміну

Якщо дана постанова буде прийнята, то більшість бізнесу буде під великою логістичною загрозою. Адже перевізники, служба доставки чи пошта будуть змушені працювати шляхом перевантаження з машини на машину на межах областей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: