Канадський панцерник врятував життя бійцям ЗСУ

Підпишись на нас:

Українські військові повідомили про приголомшливий інцидент, під час якого автомобіль канадського виробництва Senator у конфігурації Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) врятував життя кільком солдатам після підриву на протитанковій міні.

Подробиці

Три дні тому MRAP Roshel Senator натрапив на 8-кілограмову протитанкову міну. Незважаючи на потужний вибух, усі українські військові, які були на борту, вижили і навіть не було поранень.

Цей інцидент знаменує собою перший задокументований випадок, коли комерційна броньована машина успішно витримала таку атаку, підкреслюючи її надійні захисні можливості.

Senator у конфігурації Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP) після підриву на протитанковій міні

Senator MRAP побудований на важкій комерційній платформі Ford F-550, що робить його кращим вибором для бойових груп завдяки простоті обслуговування. Використовуючи розгалужену та налагоджену мережу сервісного обслуговування автомобілів Ford, Senator MRAP забезпечує ефективну та доступну технічну підтримку по всьому світу. Високий дорожній просвіт автомобіля, повний привід і турбодизельний двигун об’ємом 6,7 л забезпечують ефективне пересування по бездоріжжю на різних територіях.

Важливою особливістю Senator MRAP є його V-подібна конструкція корпусу, яка підвищує живучість під час вибухових атак, зокрема від наземних мін і саморобних вибухових пристроїв (IED). Ця конструкція включає виражену V-подібну форму, яка відводить силу вибуху від кабіни автомобіля, мінімізуючи удар і знижуючи ризик серйозних травм або смерті пасажирів. V-подібний корпус допомагає поглинати та розсіювати вибухову енергію, ще більше підвищуючи вибухостійкість автомобіля.

Нещодавній інцидент продемонстрував результати, ідентичні результатам вибухового випробування STANAG, при цьому капсула автомобіля залишилася неушкодженою. У 2023 році Senator MRAP успішно пройшов суворі випробування STANAG 4569 AEP-55 рівня 3a та перевищив рівні 2a, 2b і 2c, витримавши бічний вибух 25 кг тротилу.

Roshel вже поставив в Україну понад 1000 автомобілів Senator. З тих пір компанія стала одним з найбільших виробників бронетехніки в Канаді, виробляючи машини Senator в різних конфігураціях, включаючи Senator APC, ERV, MRAP і Senator Pickup, призначені для транспортування вантажів, систем протидії БПЛА, мінометних установок та іншого. обладнання.

Крім того, зараз компанія працює над новим проектом панцерника 8×8.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: