Українські транспортні компанії на межі банкрутства: названо причини

Підпишись на нас:

У зв’язку з новим Законом про мобілізацію експерти пророкують транспортний колапс, і стосується він сфери надання транспортних послуг. Як зазначають експерти, мобілізація водіїв знищить галузь та вдарить по економіці України.

Віцепрезидент АсМАП України наголошує, що міжнародні перевезення треба визнати критичною галуззю адже без експорту та імпорту – українська економіка зазнає втрат. Навіть альтернативні шляхи транспортування товарів не зможуть у повній мірі замінити вклад вантажних перевезень.

Крім водіїв транспортних засобів необхідно включити до переліку критично необхідних для галузі міжнародних автомобільних перевезень посади і професії, які є дефіцитними на ринку праці: робітників з обслуговування автотранспортної техніки, інженерів-механіків, слюсарів по ремонту автомобілів, електрогазозварників.

Юрист компанії TRANS LOGISTIC наголошує, що кожна компанія понесе великі втрати, якщо мобілізувати 20 далекобійників з 200 водіїв.

Сьогодні до Міністерства інфраструктури звернулось 18 компаній із запитом надати їх підприємству статусу критичного, але дозвіл отримало лише п’ять.

З 18 травня у водіїв-міжнародників на кордоні будуть вимагати військово-облікові документи зі спеціальним нанесеним штрих-кодом.
Без відповідних позначень далекобійників не будуть випускати, а рейс буде стояти під загрозою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: