Росія зіткнулася з дефіцитом палива через атаки на НПЗ: хто допомагає РФ заправляти танки

Після атак на російські нафтопереробні заводи Москва зіткнулася з відчутною нестачею палива. Зараз потреби покриваються за рахунок імпорту з Білорусі.

Підпишись на нас:

Через українські атаки на російські нафтопереробні заводи та інфраструктуру Білорусь збільшує поставки палива в Росію через дефіцит, викликаний ремонтами на цих НПЗ. За місцевими даними, в нафтопереробному секторі Білорусі спостерігається сплеск виробництва авіаційного палива та його доставки в Росію залізницею. Про це повідомляє Центр національного спротиву України в Telegram.

За організацію охорони транспорту на території Білорусі відповідають члени групи Вагнера і батальйон охорони МВС Білорусі.

З початку року українські силовики та військові регулярно атакують нафтопереробні заводи в Росії. Перший обстріл стався 21 січня, коли дрони-камікадзе влучили в завод «Новатек» в Усть-Лузі. Але найсильніший обстріл стався в ніч на 17 травня, коли українські безпілотники вдарили по Туапсинському нафтопереробному заводу. Зазначимо, що НПЗ експортує дизпаливо та мазут. Він не працював останні три місяці після атаки наприкінці січня і лише нещодавно відновив роботу.

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі Росії вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни. Однак ці атаки мали незначний вплив на виробництво електроенергії в Росії, повідомило Розвідувальне управління Міноборони Пентагону.

Українські атаки також змінили операції російського флоту в Чорному морі, коли флот уникав українського узбережжя та передислокував деякі кораблі з окупованого Росією Севастополя, Крим, до Новоросійська.

Тим часом США закликали Україну припинити атаки, побоюючись зростання цін на бензин на міжнародному ринку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: