Тепер відмовитися від авто з ДВЗ буде легше: прийнято новий закон

Підпишись на нас:

Реформи для власників електротранспорту вже не за горами. Стало відомо про ухвалення нового закону №8172, що має на меті спростити розвиток зарядної інфраструктури для електрокарів. Як відомом, таким законом депутати хочуть спонукати водіїв переходити на електротранспорт.

Згідно закону №8172 удосконалено вимоги щодо виділення земельних ділянок під встановлення зарядних станцій та встановлено пільговий період для приєднання до електромереж «Укренерго» до 1 січня 2025 року.

До кінця наступного року буде відбуватися спрощена система під’єднання зарядних станцій до електромереж та скасовано оплату за потужність при приєднанні. Також законодавством дозволено встановлювати зарядні станції ОСББ у місцях загального користування, а місцевий бюджет має компенсувати кошти за їх встановлення. А технічна документація на новобудови має мати не менше 50% місць для стоянки та зберігання електромобілів.

До 1 січня 2027 року у населених пунктах з чисельністю понад 250 тисяч громадян має бути не менше 25% електричних автобусів, а до 1 січня 2030 року – не менше 50%. Повна відмова від транспорту з двигунами внутрішнього згоряння має відбутися до 1 січня 2033 року. А після 2026 року заборонено купувати автобуси для міської інфраструктури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: