Коли можна їхати на червоний сигнал світлофора: пояснення від юриста

Підпишись на нас:

Проїзд на червоне світло світлофора суворо заборонено, про що чітко прописано в ПДР. Але є винятки із правил, що доводять протилежне.

Проїзд на заборонений сигнал світлофора, згідно з частиною другою статті 122 КУпАП, може нести за собою штраф у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн).

Якщо ж порушення стало наслідком аварії, то тоді водієві доведеться заплатити вже 1445 гривень штрафу.
На додаток до такого водія можуть бути застосовані стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом на строк від 6 місяців до одного року.

Чи можна їхати на червоне світло? В деяких випадках – так. Винятком є пункт 8.11 ПДР. “Водіям, які при включенні жовтого сигналу або піднятті регулювальником руки нагору не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за забезпечення безпеки дорожнього руху”,
– пояснив юрист.

У пункті 2.14 (е) Правил дорожнього руху йдеться, що водій може у непередбачуваних ситуаціях не дотримуватись загальноприйнятих правил, коли іншими засобами неможливо запобігти загибелі чи каліцтву громадян.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: