Стало відомо, коли ЗСУ отримають другу партію іспанських танків Leopard 2A4

Іспанія готується надати Україні значний пакет військової допомоги. Міністр оборони Маргарита Роблес оголосила, що трохи більше ніж за місяць, до кінця червня, буде відправлено другу партію танків Leopard 2A4, а також нову поставку зенітних ракет Patriot і різних типів боєприпасів, включаючи 155-мм артилерійські снаряди.

Підпишись на нас:

На міністерській зустрічі Контактної групи з питань оборони України Роблес повідомила, що Іспанія також надасть системи боротьби з безпілотниками, оптоелектронні системи спостереження та стеження, а також башти з дистанційною зброєю, серед іншого обладнання. Майбутнє підписання з цією країною двосторонньої угоди про безпеку посилить довгострокову підтримку Іспанією України.

У супроводі генерального секретаря з питань оборонної політики адмірала Хуана Франсіско Мартінеса Нуньєса Роблес підтвердила зобов’язання Іспанії підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, а також високо оцінила ефективність і єдність Контактної групи. Засідання відбулося за участю міністра оборони України Рустема Умерова, яке скликав міністр оборони США Ллойд Остін.

У першій частині зустрічі було повідомлено про критичну ситуацію на фронті, зокрема наступ Росії навколо Харкова та атаки на українську цивільну інфраструктуру. Після цього відбулися презентації про найнагальніші потреби Збройних Сил України та їх довгострокові потреби.

Під час виступів міністерка Роблес наголосила на колективному зобов’язанні «невідкладно надати підтримку, на яку заслуговує та потребує Україна» з огляду на критичну ситуацію на місці. Вона підкреслила значні зусилля Іспанії, зокрема у навчанні, та надала оновлену інформацію щодо підготовки значного пакету допомоги, який буде надано Україні за рахунок внесків іспанської оборонної промисловості.

Іспанія вже відправила танки ЗСУ. У 2023 році вона відправила майже 10 танків Leopard 2A4 і почала готувати поставку ще 19 Leopard 2A4.

Leopard 2A4 — це основний бойовий танк, розроблений Німеччиною, який характеризується своєю вогневою міццю, підвищеним захистом і мобільністю. Його основне озброєння включає 120-мм гладкоствольну гармату L55, що супроводжується спареним 7,62-мм кулеметом і зенітним 7,62-мм кулеметом, встановленим на люку заряджаючого. Цей танк має стандартну багатошарову броню з покращеним захистом передньої частини вежі та відколами всередині башти для підвищення безпеки екіпажу. Використовується багатьма країнами, Leopard 2A4 визнаний своєю бойовою ефективністю. Він важить 62 000 кг і розвиває максимальну швидкість по дорозі 72 км/год.

Leopard 2A4 має такі аксесуари, як інфрачервоне нічне бачення та систему NBC (ядерного, біологічного та хімічного захисту), що підвищує його експлуатаційні можливості в різних середовищах. Він має радіус дії 500 км, що забезпечує тривале розгортання без частої дозаправки. З екіпажем із чотирьох осіб цей танк має розміри 7,70 метра в довжину, 3,70 метра в ширину та 3,00 метра у висоту, пропонуючи оптимальний баланс вогневої потужності, захисту та мобільності на полі бою.

Точна дата поставки другої партії танків Leopard 2A4 не розголошується, ймовірно, з міркувань безпеки. Хоча ця підтримка є важливою, але невелика кількість таких танків не змінить розстановку сил на українському фронті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: