Моторист назвав мастило, яке допоможе впоратися з підвищеною витратою мастила в двигуні без ремонту

Підпишись на нас:

У якийсь момент автомобіль починає все більше витрачати мастила. У цьому випадку велика ймовірність, що циліндро-поршнева група сильно зносилася. А це означає, що доведеться викласти чималу суму на ремонт двигуна. Представник СЦ з відновлення ДВЗ розповів, як впоратися з підвищеним піджиранням мастила двигуном і в яких ситуаціях можна не поспішати з ремонтом мотора.

Подробиці

Для початку варто переконатися, що причина збільшеного споживання мастила криється саме в проблемах, пов’язаних зі зносом циліндрів і поршнів. Іноді причиною підвищеної витрати оливи можуть бути дефекти мастилознімних ковпачків або втрата пружності ущільнювальних прокладок. При цьому повністю усунути підвищену витрату оливи не вдасться запропонованими способами, але можна знизити її.

Насамперед потрібно звернутися до технічної документації і з’ясувати, які типи мастила дозволені для конкретної моделі. Є просте правило, яке свідчить, що потрібно переходити на більш в’язкі варіанти зі збільшенням зносу двигуна. Якщо в керівництві з експлуатації дозволено використовувати оливи 5W30 і 5W40, краще перейти на другий варіант. При великій витраті оливи можна навіть вибрати напівсинтетичну 10W40.

Деякі вважають за краще переходити на мінеральні оливи, проте для сучасних двигунів це може бути згубно. Краще вивчити інформацію за рекомендаціями виробників. Вони, як правило, вказують які варіанти краще використовувати для вікових двигунів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: