Таку поведінку автомобіля ігнорувати не можна: експерт назвав 4 ознаки несправності гальмівної системи

Підпишись на нас:

Одним із найважливіших вузлів автомобіля є гальмівна система. Вона безпосередньо відповідає за безпеку водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Тому так важливо уважно поставитися до її обслуговування. Чотири ознаки несправності цього вузла, які ні в якому разі не можна ігнорувати власнику машини.

Подробиці

Насамперед це биття керма, коли здійснюється гальмування ТЗ. Це відбувається через нерівномірну пляму контакту колодок з дисками. Таке трапляється, коли перші сильно зношені. А якщо колодки повністю вироблені, то буде ще спостерігатися і неприємний металевий скрегіт. Також варто звернути увагу на стан цього вузла, якщо натискати на педаль гальма стає складніше. Якщо цю проблему повністю не усунути, то в один прекрасний момент водієві може не вистачити зусиль для швидкої зупинки ТЗ.

Ще одна ознака – відведення машини в бік під час гальмування. В результаті керувати автомобілем стає складніше. Причиною такої поведінки є ресинхронізація роботи гальмівних супортів або несправність ABS. Нарешті, не потрібно відкладати візит на СТО, якщо під час гальмування б’є в кузов. Таке трапляється в разі деформації гальмівного диска. Його своєю чергою може “повести” від перегріву. У результаті диск б’є по колодкам, що спричиняє сильну вібрацію. Також причиною може стати неправильне запресовування маточини в підшипник.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: