Росія проводить ядерні навчання біля українського кордону

Міністерство оборони Росії оголосило про початок навчань із застосуванням тактичної ядерної зброї. За словами військових, у Південному військовому окрузі розпочався початковий етап навчань.

Підпишись на нас:

На першому етапі завдання включають отримання боєприпасів для ракетних комплексів «Іскандер» і приховане переміщення у визначені райони для підготовки до пусків ракет. У навчаннях також задіяна авіація, особовий склад виконує патрульні польоти зі спеціальним ядерним озброєнням та відпрацьовує застосування авіаційного озброєння, зокрема гіперзвукових ракет «Кінжал».

«Ці навчання проводяться з метою забезпечення територіальної цілісності та суверенітету Російської держави у відповідь на провокаційні заяви та погрози з боку окремих західних офіційних осіб», – заявили в Міноборони РФ.

Міністерство оприлюднило кадри практичних аспектів застосування тактичної ядерної зброї в Південному військовому окрузі. Раніше цього місяця президент Володимир Путін віддав наказ про проведення навчань у відповідь на те, що міністерство назвало провокаційними заявами та погрозами з боку західних офіційних осіб.

Росія проводить ядерні навчання біля українського кордону Росія проводить ядерні навчання біля українського кордону

Західні лідери звинуватили Путіна в безвідповідальному бряцанні ядерною зброєю та ініціації нової гібридної операції, спрямованої на залякування Європи. Тактична ядерна зброя, хоч і менш потужна, ніж стратегічна, все ж має потенціал спричинити нищівні руйнування.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: