Британець витратив 234 000 грн на унікальну ВАЗ-2104 з турбомотором від Saab

Великій Британії продали ВАЗ-2104 з турбованим мотором Saab. Крім незвичайного двигуна, в універсала було встановлено трансмісію від Opel Omega, рульовий механізм від Volkswagen Golf, а також шини Toyo. При цьому точні характеристики мотора тримають у таємниці, однак, відомо, що в найпродуктивнішому виконанні він видавав до 208 сил.

Підпишись на нас:

Зазначимо, що експортний варіант ВАЗ-2104 є рідкістю на дорогах Європи, а той екземпляр, що зображений на фото, і зовсім унікальний. Річ у тім, що цю модель оснащували двигунами об’ємом від 1,2 до 1,6 л, які з відзвітували з механічною трансмісією. У цього ж автомобіля під капотом знаходиться турбований мотор Saab під індексом B204.

Британець витратив 234 000 грн на унікальну ВАЗ-2104 з турбомотором від Saab

Цей силовий агрегат встановлювали на моделі 900, 9000, і 9-3. Загалом існувало чотири модифікації двигуна, серед яких був “атмосферник” на 132 сили. Інші ж версії мотора випускали тільки з турбонаддувом, і їхня потужність досягала 208 сил. Не виключено, що на експортній “Четвірці” встановлено якраз найпродуктивніший силовий агрегат.

Також, крім рейкового рульового механізму, на автомобіль встановили нові зчеплення, вихлопну систему, педалі і GPS-спідометр. Перед тим, як виставити “Четвірку” на продаж, її добре обслужили і поміняли всі технічні рідини. Уточнимо, що в автомобіля немає слідів корозії на кузові і до його технічного стану не виникає питань. Відомо, що новий власник витратив на експортну ВАЗ-2104 9,1 фунтів стерлінгів, або 234 000 грн за поточним курсом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: