Велика Британія звинувачує Китай у постачанні зброї Росії

Британський міністр оборони Грант Шаппс звинуватив Китай у наданні або підготовці до наданної смертоносної зброї Росії для її триваючої війни в Україні. Виступаючи на конференції в Лондоні 22 травня 2024 року, Шаппс посилався на дані американської та британської оборонної розвідки, припускаючи, що «летальна допомога зараз відправляється або незабаром буде відправлена ​​з Китаю до Росії та України».

Підпишись на нас:

Міністр оборони Великої Британії Шаппс зробив вражаючу заяву під час конференції, заявивши, що британські та американські спецслужби мають докази того, що Китай постачає летальну зброю Росії, яка використовується або буде використана в конфлікті в Україні. Однак Шаппс не надав жодних доказів на підтримку своїх тверджень і не уточнив, про які типи зброї може йти мова.

«Ми повинні бути стурбовані цим, оскільки в перші дні цієї війни Китай хотів представити себе в якості «пом’якшувального впливу» на президента Росії Володимира Путіна», – додав Шаппс.

Ця заява прозвучала на тлі зростання міжнародної напруженості щодо потенційної участі Китаю в війні. Сполучені Штати вже застерегли Китай від надання такої допомоги, вказавши, що така дія призведе до значних наслідків.

У відповідь на заяву США китайське посольство заявило, що не постачало зброї, підкресливши, що не є «ані виробником, ані учасником української війни». Посольство Китаю в Лондоні поки не відповіло на запити про коментарі.

Слідом за Північною Кореєю Китай також міг би надати військову допомогу Росії; однак ця допомога може значно відрізнятися. Жодні поточні заяви не дозволяють точно визначити допомогу, яку Китай надсилає Росії.

Безперечно, якби цю інформацію було перевірено, це мало б величезний вплив на міжнародні відносини і зокрема на перебіг війни в Україні. Росія зміцнилася б завдяки промисловій потужності свого китайського сусіда. Однак, навіть якщо ця інформація правдива, ще належить з’ясувати, наскільки уряд Китаю допомагає Росії. Ця історія все ще знаходиться на стадії розробки, і її слід тримати під контролем

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: