Перевірятимуть «автоцивілку» на кожному кроці: влітку почне діяти новий закон про автострахування

Підпишись на нас:

У Верховній Раді прийнято Закон про ОСЦПВ №8300, а тому українських водіїв чекатиме частіша тяганина з документами. Про це розповів начальник юридичного управління МТСБУ Роман Роменський.

Наразі в нашій країні поліціянти мають право перевіряти наявність договору ОСЦПВ лише при складанні протоколів про порушення правил дорожнього руху та при оформленні матеріалів ДТП. Однак вже скоро за оновленим Законом про ОСЦПВ №8300 інспектора матимуть право просто зупинити автомобіль та попросити показати “автоцивілку”. Нагадаємо, що наразі попросити пред’явити дані документи поліція може при складанні протоколів про порушення правил дорожнього руху та при оформленні матеріалів ДТП.

Цікаво, що навіть співробітники Укртрансбезпеки під час здійснення державного контролю можуть попросити у водія показати страховий поліс.

У новому Законі ОСЦПВ №8300 буде встановлено високу міру відшкодування постраждалим. На одного потерпілого буде виплачено 1 млн грн та 20 млн грн на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих, а за шкоду, заподіяну майну постраждалих осіб – до 2 млн грн на один страховий випадок, незалежно від кількості потерпілих.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: