Toyota завершила перше в світі випробування автомобіля з двигуном, який стане наступником ДВЗ

Підпишись на нас:

Наприкінці минулого місяця учасники тестового прогону Super Taikyu на трасі Fuji Speedway в Японії вперше побачили, як великий автомобільний виробник запустив гоночний автомобіль на рідкому водні.

Подробиці

Якщо Toyota Corolla , про яку йде мова, та її синьо-жовта зовнішність виглядають дещо знайомими, це тому, що Toyota вже їздила на цій машині раніше. І вона працювали на водні, але до цих пір цей двигун  працював на газоподібному водні.

«Ми боремося за створення майбутнього для двигуна внутрішнього згоряння, застосовуючи технологію, яка вважається нездійсненною для автомобілів, на незвіданій території при температурі -253 °C (-423 °F), — пояснив Масахіро Сасакі, водій автомобіля. «Хоча ще залишаються різноманітні перешкоди, як і у випадку з газоподібним воднем, ми сподіваємося, що наш гнучкий розвиток на гоночних треках призведе до того, що такий двину з’явиться і в повсякденних автомобілів».

Команда сподівається протестувати автомобіль і вдосконали його, щоб він міг брати участь у гоночному сезоні Super Taikyu 2023, який розпочнеться пізніше цього місяця. З цією метою автомобіль провів три сесії в лютому, імітуючи реальні умови перегонів і поділяючи трасу з іншими гоночними автомобілями.

Toyota Corolla Hydrogen

Крім того, автомобіль повинен був заправлятися протягом визначеного часу, що є однією з проблем і переваг рідкого водню. Як правило, рідке паливо має більшу енергетичну щільність, ніж газ, що у випадку з автомобілем допомагає збільшити запас ходу. Це також зменшує кількість палива і виробнику потрібно менше вантажівок, щоб доставити його до станцій.

Крім того, рідкий водень не потребує тиску, а отже дизайн паливних баків набуде нових форм, що корисно з точки зору упаковки. Це також означає, що заправку можна зробити легшою, що вигідно в контексті перегонів, оскільки кілька автомобілів можна заправляти пальним послідовно.

Однак, як зазначив Сасакі, збереження водню в рідкому стані означає, що його потрібно охолоджувати до -253 °C (-423 °F) під час заправки та зберігання, що представляє окрему проблему. Інженерам також доводиться мати справу з природним випаровуванням водню під час нагрівання резервуарів.

Toyota планує використовувати гоночну серію Super Taikyu, щоб розпочати роботу над вирішенням цих труднощів. Це те, що виробник почав робити в березні 2022 року з подібною Corolla, двигун якої (запозичений у GR Yaris ) був налаштований на роботу на газоподібному водні.

Toyota стверджує, що робота над розробкою різноманітних видів палива з нульовим рівнем викидів краще допоможе світу позбутися звички використовувати викопне паливо. Критики, однак, стверджують, що найкращий спосіб – забезпечити світовий парк пасажирських транспортних засобів електромобілями, тоді як ці менш поширені, але з більшою дальністю палива слід зберегти для літаків, вантажівок та інших галузей промисловості, які нелегко електрифікувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: