«Азов» отримає британські гусеничні бронемашини FV432 і FV434

17 броньованих машин готуються для відправки в Україну. Вони стануть на захист нашої вітчизни і будуть використовуватись бригадою спеціального призначення «Азов».

Підпишись на нас:

Про це повідомив Сергій Притула, який відвідав місце їх тимчасової дислокації в Бірмінгемі. До «Азову» надійдуть гусеничні БТР FV432 в кількості 15 одиниць і 2 одиниці ремонтних машин FV434.

Бронетранспортери FV432, які планують передати бригаді «Азов». Кадр із відео Сергія Притули
Бронетранспортери FV432, які планують передати бригаді «Азов». Кадр із відео Сергія Притули

Повідомляється, що бригада «Азов» воює не тільки на полі бою, але й за отримання допомоги з заходу. На початку переговорів планувалось придбати 5 БТР М113, але потім знайшли практично ідентичні по характеристикам FV432, які натомість вміщують до 10 десантників і 2-ох членів екіпажу. Ці БТР мають масивну і міцну конструкцію, а також високу прохідність по різним умовам ландшафту.

Броньована ремонтна машина FV434. Фото: AlfvanBeem
Броньована ремонтна машина FV434. Фото: AlfvanBeem

Є в них в конструкції ще і кран, який може підіймати магу до 3 тонн, що дозволить витягувати і буксирувати різну бронетехніку, або допоможе при виконанні ремонтних робіт, та і при подоланні водних перешкод він стане в нагоді.

Для їх придбання були використані кошти ГО Azov One, а фонд Притули допоміг з оформленням угоди і допоможе з доставкою цих БТР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: