Росія отримала від Калашникова нову партію зенітних ракет 9М333: готуються до прибуття F-16

ГК «Калашников» передали армії РФ партію керованих ракет «земля-повітря» (ЗРК) 9М333 в рамках державного оборонного замовлення на 2024 рік, повідомляє прес-служба підприємства. Ця партія може бути використана як «російська відповідь на прибуття F-16 в Україну».

Підпишись на нас:

Згідно з повідомленням, партія переданих ракет є дуже значною, але її параметри не розголошуються. Проте варто зазначити, що незважаючи на збільшення держзамовлень на зенітні ракети цього року, підприємства групи продовжують успішно виробляти та постачати свою продукцію клієнтам.

У зенітно-ракетному комплексі (ЗРК) «Стріла-10М3» використовується модернізована керована зенітна ракета 9М333. Ця система протиракетної оборони може збивати гелікоптери та літаки навіть із застосуванням теплових приманок, а також ними можуть бути збиті крилаті ракети та безпілотники. Головка наведення ракети багатоспектральна і має три режими роботи. Ракета спочатку розроблялася для ураження цілей в умовах оптичних перешкод. На українському театрі воєнних дій ефективність цієї зброї наразі заявлена на рівні 80%. Основні цілі – штурмовики Су-25 та вертольоти Збройних сил України.

Керована зенітна ракета 9М333 надійшла у виробництво наприкінці 2020 року, а з 2018 року компанія «Калашников» почала її модернізацію. Ракета має три режими роботи головки самонаведення: фотоконтрастний, інфрачервоний і постановка перешкод. Система протиракетної оборони 9М333 дозволяє вести стрільбу за принципом «вистрілив і забув».

Середня швидкість ракети становить 550 м/с, вона здатна вражати цілі на відстані до 5000 метрів. Це єдині доступні дані про цю ракету на даний момент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: