Водіям пояснили, навіщо на бічних дзеркалах потрібна чорна смуга

Підпишись на нас:

Автомобільні дзеркала бувають різних типів. Не всі водії це знають, але є звичайні варіанти, а є більш удосконалені, що надають найкращий огляд навколишнього простору. На деяких з них наноситься вертикальна точкова смуга. Для чого вона використовується і як за нею водії мають орієнтуватися.

Подробиці

Так, найпростіша версія дзеркал – це звичайні. Вони повністю відображають те, що відбувається з різних боків автомобіля, при цьому точно передають картинку. Мінусом таких варіантів експерт виділив наявність сліпих зон.

На зміну простим прийшли сферичні дзеркала. Вони мають вигин, завдяки якому охоплюється частина, яка знаходиться далі від лінії огляду. Через це у відображенні все виглядає віддаленим. А це зазвичай заважає при перебудові, тому що автомобілі, що йдуть поруч, здаються далі, ніж є насправді.

Асферичні дзеркала оснащені згином, як і сферичні. Але при цьому його кут більш виражений з боку водія. Саме в таких моделях є чорна смуга, яка поділяє дзеркальний ефект на дві частини, які між собою нерівні.

Ця смуга служить для поділу картинки навколишнього оточення. Розташована ближче до борту має менший кут, щоб чіткіше відображати обстановку. А за чорною смугою дзеркало має максимальний вигин, щоб надавати більше огляду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: