«Труна» на колесах: в чому особливість російського захисту від БПЛА

Підпишись на нас:

Системи динамічного захисту створюють та встановлюють на західну важку техніку українські інженери. Тепер танки “Леопардах 1” обладнано захистом “Контакт-1” і “Ніж”.

«Труна» на колесах: в чому особливість російського захисту від БПЛА

В той час окупанти почали будувати над своєю технікою “шпаківні” та “сараї”, котрі, можливо, і захищають від дронів і кумулятивних боєприпасів, але так само можуть поховати під собою російських солдат.

“Тепер нашим хлопцям доводиться використовувати саме динамічний захист української розробки на передній частині танка і башті, — зазначає військовий експерт. — Це може бути ефективним, тому що росіяни використовують FPV-дрони з реактивними гранатами з РПГ і саме динамічний захист покликаний покращувати захист від кумулятивних засобів, що пропалюють броню і вибухають всередині”.

Чим вирізняється динамічний захист

Елемент має декілька шарів, котрі пригнічують кумулятивний струмінь, який намагається пропалити броню.

«Сараї» окупантів також мають такий ефект, але це примітивна технологія, яка може більше загрожувати життю ворога, ніж його оберігати.

“Танкісти ЗСУ теж роблять подібний апгрейд, але у складальному варіанті, щоб його можна було швидко знімати, коли в ньому немає потреби, — зазначає експерт. — В цьому разі екіпажу буде значно простіше керувати та обслуговувати танк”.

«Труна» на колесах: в чому особливість російського захисту від БПЛА

Поширеною є думка, що захист типу «сараю» добре захищає від БПЛА, але бувають випадки, коли така надбудова стає труною для всього екіпажу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: