Lamborghini Urus більше не потрібен: Hyundai Ioniq 5 N зміг обігнати найшвидший позашляховик у світі

Одним із найшвидших серійних позашляховиків у світі є Lamborghini Urus. Він оснащується двигуном V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 640 к.с. Для розгону до 96 км/год машині потрібно всього 9 секунд. Однак Urus, яким би швидким він не був, не зміг впоратися з Hyundai Ioniq 5 N 2024 року. "Кореєць" має аналогічні показники потужності, крутного моменту і схожу вагу.

Підпишись на нас:

Автомобілі «воювали» на дрег-рейсингу і виявилося, що Ioniq 5 N на чверть милі швидший за Urus. Причому випробувачі спочатку не порівнювали ці моделі. Вони вибирали машини з менш екстремальними характеристиками, такі як Porsche Macan GTS, Maserati Grecale Trofeo і Jaguar F-Pace SVR. Однак жоден з перерахованих автомобілів не відповідає рівню прискорення Hyundai.

Єдиний автомобіль, крім Urus, який на початковому етапі перегонів не поступався Ioniq 5 N, – це Macan GTS. Він має блискавичну трансмісію, яка може різко скидати зчеплення за 5 тисяч обертів на хвилину. Коли Hyundai змагається з Lamborghini, останній також доводить, що може різко стартувати і відриватися. Однак “кореєць” швидко набирає швидкість і до кінця заїзду випереджає “італійця” на 400 метрів.

Цікаво, що, якщо налаштувати Ioniq 5 N так, щоб він імітував 2,0-літровий двигун, під’єднаний до коробки передач із двома зчепленнями, то він фактично програє Urus.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: