Армія США прискорює розробку лазерної зброї: нові машини знищуватимуть безпілотники за рахунок спрямованої енергії

Командування космічної та протиракетної оборони армії США (SMDC) уклало з BlueHalo контракт на суму 95,4 мільйона доларів США на розробку передових прототипів спрямованої енергії в рамках Програми досліджень і вдосконалення лазерних технологій (LARDO) через Консорціум авіаційних і ракетних технологій.

Підпишись на нас:

Програма LARDO (Laser Technology Research and Advancement Program) — це науково-дослідна ініціатива, яка підтримується Командуванням космічної та протиракетної оборони армії США (SMDC). Основна мета — сприяти інноваціям і розробкам технологій спрямованої енергії, включаючи системи лазерної зброї. Програма спрямована на створення передових прототипів, які підвищують оборонні можливості за рахунок інтеграції передових технологій для автоматизації, одночасно оптимізуючи розмір, вагу та потужність систем. LARDO відіграє вирішальну роль у покращенні національної безпеки, розробляючи більш ефективні та надійні системи бойової та протиракетної оборони, враховуючи постійні відгуки та технологічний прогрес.

Цей контракт дозволяє BlueHalo продовжувати свою роботу з проектування та створення найсучасніших систем лазерної зброї для учасників бойових дій, надаючи кілька прототипів із покращеною автоматизацією, ефективністю, продуктивністю та міцністю, а також покращеними розмірами, вагою та потужністю.

Доктор Вікрам Маніконда, головний технічний директор BlueHalo, заявив, що BlueHalo розробляє інновації в протиповітряній обороні, не лише за допомогою технологій Directed Energy, але також із системами діагностики та спостереження та контролю, які забезпечують їх обслуговування, експлуатацію та постійне вдосконалення в польових умовах. Запропоновані рішення сумісні та ретельно розроблені для учасника бойових дій, надаючи військовим комплексну систему для розробки використання лазерної зброї відповідно до вимог національної безпеки.

Використовуючи досягнення BlueHalo в технологіях протидії безпілотним літальним системам (C-UAS) і уроки, отримані в результаті активного розгортання своїх лазерних систем LOCUST, BlueHalo буде керувати постійним покращенням продуктивності системи, дослідженнями та створенням прототипів для підвищення продуктивності та довговічності, а також підвищення летальності малих безпілотних літальних комплексів (sUAS) та подібних загроз.

Лазерні системи LOCUST від BlueHalo розгортаються за кордоном, що забезпечує успіх багатодомених місій з усунення загроз БЛА та захисту сил. Система LOCUST поєднує в собі прецизійне оптичне та лазерне обладнання з передовим програмним забезпеченням, штучним інтелектом (AI) і обробкою для активації та покращення «ланцюжка вбивства» спрямованої енергії, яка включає відстеження, ідентифікацію та ураження широкого спектру цілей.

BlueHalo не тільки виробляє системи зброї для боротьби з дронами, але й розробляє технології космічного зв’язку та рішення для електронної боротьби. В останні роки BlueHalo відкрила підрозділ штучного інтелекту та прагне утвердитися в галузі кібербезпеки, пропонуючи рішення на основі ШІ для швидкого й автоматичного аналізу та реагування на кібератаки. Крім того, BlueHalo інтегрує штучний інтелект у процес розробки та вдосконалення своїх продуктів, щоб забезпечити необхідну стійкість до конфліктів 21-го століття.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: