Розкриті всі особливості бюджетного Dacia Sandero 2024 року: заводське ГБО і зовсім інший дизайн

Хетчбек Dacia Sandero 2024 все ще залишається найуспішнішим продуктом румунської марки. Більш того, дана модель постійно потрапляє до ТОП-10 автомобілів європейського ринку, що найбільше продаються. Так, з 2008 року, коли вийшла перша ітерація румунського хетчбека, Dacia реалізувала близько п'яти мільйонів екземплярів Sandero. Але зараз компанія несподівано оновлює модель.

Підпишись на нас:

Донедавна Sandero випускався у стандартних комплектаціях. Тобто різниця між версіями автомобіля полягала зазвичай у назвах доступних опцій. Крім того, Dacia випустила раніше на ринок версію Stepway зі збільшеним кліренсом та додатковим обвісом. Тепер румунська компанія вирішила запропонувати європейцям специфічні модифікації Sandero.

Dacia Sandero 2024 року

Так, нещодавно на італійському ринку стартували продажі хетчбека у виконанні Streetway Journey. Це багато в чому унікальна версія. Частково останнє обумовлено тим, що цей варіант хетчбека не продається за межами Італії. Тому, ймовірно, обсяг виробництва Sandero у виконанні Streetway Journey буде обмеженим з огляду на те, що в цій країні було продано близько 350 тисяч екземплярів хетчбека. Тобто порівняно з рештою Європи попит на румунську модель в Італії відносно низький.

Нова версія розрахована лише на експлуатацію у місті. Тому вона має порівняно невеликий дорожній просвіт. Візуально Sandero Streetway Journey відрізняється лише завдяки новим кольорам кузова. Причому, вони запропоновані за доплату. Але, що важливіше, разом із цією версією доступні 2 опціональні пакети. До їх складу увійшли електромеханічне паркувальне гальмо, регульоване по висоті водійське крісло і підлокітник з речовим відсіком. Також за доплату запропоновано мультимедіа з оновленою системою навігації.

Dacia Sandero 2024 року

Sandero Streetway Journey оцінений в Італії у 16,7 тисяч євро. За ці гроші пропонується літровий турбомотор з максимальною віддачею 90 к.с. Опціонально румунська модель оснащується ще й 100-сильним двигуном, здатним працювати на природному газі. Перший мотор поєднується з варіатором, другий — з механічною КПП.

Dacia Sandero 2024 року

Дещо раніше іспанський ринок поповнила версія Journey. До речі, модифікацію Streetway Journey створено на базі цієї комплектації. Цей варіант румунської моделі пропонує більше комфортних опцій, включаючи автоматичні фари головного світла, електрорегульовані і зовнішні дзеркала, що підігріваються, кліматичну установку, помічника при старті на підйомі, круїз-контроль з обмежувачем швидкості та інше. Передбачається також система моніторингу втоми водія. За такий варіант румунської моделі запросили від 15,05 тисяч євро. Технічна частина залишилася незмінною.

Натомість французькі ЗМІ розповіли, яким може бути новий Sandero Stepway у 2027 році. На їхню думку, автомобіль стане більше схожим на компактний позашляховик, ніж нинішній хетчбек. Для цього виробник може збільшити розмір кліренсу і відмовитися від колишнього кузова на користь незграбного компонування. Тобто стилістично майбутній Sandero наблизить до електрокара Renault 5.

Dacia Sandero 2024 року

Незважаючи на сказане, румунська модель, ймовірно, не перетвориться на електрокар. Висока популярність Sandero багато в чому зумовлена низькою ціною. Це вкотре показала офіційна статистика продажів за квітень. За підсумками минулого місяця на території Європи було реалізовано понад 24,8 тисяч екземплярів Sandero. Тому румунська модель стала найпопулярнішим автомобілем ринку ЄС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: