Мораторій на “Мотор Січі” та “АвтоКрАЗ”: олігархи судяться за свої статки

Підпишись на нас:

Верховною Радою унеможливлено банкрутство “Мотор Січі” та “АвтоКрАЗу” про що стало відомо у новому законопроєкті, що оприлюднено на сайті ВР.

Депутати 22 травня 2024 року ухвалили законопроєкт №8316, що передбачає стійке становище державних об’єктів критичної інфраструктури на час воєнного стану та ще два роки після його завершення. Таким чином на завод “Мотор Січ” та “АвтоКрАЗ”запроваджено мораторій.

Зі слів народного депутата Олександра Федієнка тепер Україна може законно зберегти у держвласності вилучені раніше «Мотор Січ» та «АвтоКрАЗ». Таким чином підприємства будуть захищені від колишніх власників. Наприклад, у минулому році олігарх Костянтин Жеваго повідомляв про свої плани оскаржити рішення щодо конфіскації «АвтоКрАЗу».

Ще у 2022 році низка підприємств була вилучена «для потреб держави» та передано Міністерству оборони. Вилучення відбулося відповідно до Закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах воєнного або надзвичайного стану», який зобов’язує державу згодом повернути вилучені активи власникам або виплатити їм справедливу компенсацію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: