Власник автосервісу розповів, як захисна сітка «вбиває» двигун

Багато автодилерів ще на етапі покупки пропонують майбутнім власникам встановити опції, які не тільки підвищують вартість машини, але й абсолютно марні. Власник мережного автосервісу зазначив, що до таких додатків належить захисна сітка перед радіатором. Вона не тільки не несе практичної користі, а й знижує ресурс двигуна та коробки передач.

Підпишись на нас:

Експерт зазначив, що вартість цього доповнення у дилерських центрах у десятки разів більша, ніж у сервісних центрах. При цьому дилери часто поєднують її продаж з продажем авто і запевняють, що вона зможе захистити підкапотний простір від попадання дрібного каміння, здатного пошкодити важливі вузли. Іншим приводом для встановлення називають захист від комах.

Однак автоексперт вважає, що дрібні камені, які зможуть пройти через радіаторні грати, не здатні завдати агрегатам особливої ​​шкоди. А від комах сітка не рятує – її отвори, як правило, надто великі.

При цьому вона заважає оптимальній роботі встановлених радіаторів. Виробники витрачають значні засоби для створення ідеальних умов для охолодження системи. А сітка порушує їх, що призводить до підвищення температури двигуна у спеку. Через це частіше активується вентилятор, що призводить до зменшення ресурсу його роботи. При роботі в екстремальному режимі може статися перегрів мотора і коробки передач, а це вже загрожує необхідністю проведення дорогого ремонту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: