Швеція знизила свою обороноздатність на користь України: Стокгольм віддає всі свої бронетранспортери

Підпишись на нас:

Українські Сили Оборони отримають від Швеції бронетранспортери Pansarbandvagn 302. Стало відомо, що Стокгольм вирішив у 16-му пакеті допомоги віддати Україні всі свої машини.

«Швеція передає весь шведський парк Pansarbandvagn 302 (Pbv 302) на підтримку формування нових бригад української армії», – розповіли в уряді.

Швеція знизила свою обороноздатність на користь України: Стокгольм віддає всі свої бронетранспортериНа додачу до самої техніки буде надано деталі для ремонтних робіт на випадок пошкодження машин, інструменти та боєприпаси. Також до пакету допомоги увійдуть автоцистерни та ресурси для обслуговування раніше подарованої техніки.

На заміну бронетранспортерів Pansarbandvagn 302 Швеція планує закупити собі нову техніку, адже без машин обороноздатність країни впаде.

Що відомо про шведський гусеничний бронетранспортер Pansarbandvagn 302?

Машину створено у 60-роках минулого століття компанією Hаgglund & Sоner. Вже з 1966 року шведська армія отримала першу партію техніки в кількості 644 одиниць. У свій час машина випереджала час та була доволі сучасним рішенням для обороноздатності країни. Бронетранспортер має 20-мм автоматичну гармату HS804. Корпус зварений зі сталевих плит, причому бічні мають двошарову структуру. Лобові плити можуть витримати влучення 20-мм снаряда.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: