Росія поповнює резерви ракет 9М333 для радянської системи ППО “Стріла-10М3”

Сухопутні війська Росії продовжують поповнювати запаси зенітних ракет 9М333 для ЗРК «Стріла-10М3» завдяки останнім поставкам «Калашникова». Про це йдеться в заяві державного консорціуму «Ростех», оприлюдненій 24 травня.

Підпишись на нас:

Хоча ніяких додаткових деталей не було надано, «Калашников» і «Ростех» підкреслили, що ця нова партія керованих зенітних ракет відповідає замовленню Міноборони Росії на 2024 рік. Подібна поставка цього типу керованої зброї відбулася в жовтні 2023 року. Однак, як і в попередньому випадку, консорціуми не надали додаткових деталей, окрім звіту про доставку та деякі технічні характеристики 9M333.

9М333 — це керована зенітна ракета малої дальності, розроблена та вироблена російською компанією «Калашников», призначена для боротьби з літальними апаратами та безпілотними літальними апаратами, що працюють на малих висотах. Він може вражати цілі на висоті від 10 до 3500 метрів, боєголовка вагою 2,6 кілограма. Широко використовується в Сухопутних військах, наразі він використовується різними мобільними системами протиповітряної оборони, такими як «Стріла-10» та її похідними.

Стріла-10, позначена НАТО як SA-13 «Gopher», використовує ракети 9M333 і є системою протиповітряної оборони радянського походження, яка все ще перебуває на озброєнні Сухопутних військ Росії. Незважаючи на різні проекти заміни протягом багатьох років, «Стріла» залишається в робочому стані, і повідомлялося про її використання в поточній війні. Одна з його майбутніх замін — так звана зенітна система «Птіцелов», яка використовує систему пуску ракет 9М337 «Сосна-Р» для ВДВ РФ. У заяві від 24 травня зазначається одна деталь: поставки ракет призначені для версії «М3» Стріли-10 . Згідно з джерелами даних, цей варіант ЗРК включає вдосконалення протидії крилатим ракетам і безпілотним літальним апаратам.

Система, розроблена для захисту військ під час руху від низьковисотних літаків, вертольотів, високоточних боєприпасів і розвідувальних ДПВ (дистанційно пілотованих транспортних засобів), система була вперше введена в озброєння на початку 1980-х років. Він оснащений бойовими машинами 9А34 і 9А35 і використовує зенітні ракети 9М37. Система встановлена ​​на легкій броньованій гусеничній машині МТ-ЛБ, яка забезпечує відмінну прохідність і десантну мобільність. SA-13 оснащений чотирма готовими до пуску ракетами на башті та може нести вісім додаткових перезарядок всередині машини, причому перезарядження займає приблизно три хвилини.

Для самозахисту біля командирського люка встановлено кулемет калібру 7,62 мм. Броня системи забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та осколків снарядів. SA-13 використовується різними країнами, включаючи Афганістан, Алжир, Болгарію та Індію, серед інших. Він залишається універсальною та ефективною низьковисотною системою ППО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: