Власник СТО розповів, чому автомобіль починає споживати забагато пального

Іноді автомобілістам доводиться стикатися з такою проблемою, як збільшена витрата палива. Подібне відбувається за абсолютно різних обставин і в кожній окремій ситуації важливо розуміти, які технічні проблеми можуть стати приводом для виникнення такого явища.

Підпишись на нас:

Отже, якщо автолюбитель зіткнувся з подібного роду проблемою, то йому насамперед потрібно звернути увагу на свою манеру водіння. Будь-яке супутнє явище у вигляді збільшення тривалості прогріву машини, різких прискорень і таких самих сповільнень спричиняють підвищену витрату палива. Це потрібно враховувати, адже далеко не завжди проблема проявляється в наявності будь-якої несправності у самого транспортного засобу.

Якщо ж витрата пального підвищилася за абсолютно ідентичних характеристик, то вже можна грішити на наявність будь-якої несправності. Насамперед у цьому разі варто звернути увагу на паливну систему. Засмічення фільтра, а також форсунок може виступати каталізатором проблеми. Отже, ці елементи перевіряються насамперед, якщо раніше їм не приділялася належна увага під час обслуговування транспортного засобу.

Здавалося б, якщо автомобіліст не змінював манеру водіння і справно стежив за технічним станом машини, то і зіткнутися з подібним явищем неможливо. Насправді ж причиною підвищення витрати палива можуть стати банальні повсякденні дії. Наприклад, якщо раніше не вмикався кондиціонер і не відчинялися вікна в машині, а тепер це необхідність, то дивуватися підвищеній витраті пального немає ніякого сенсу, адже це ніщо інше, як закономірний факт.

Також хотілося б нагадати, що збільшення витрати пального часто пов’язане зі зміною заправної станції. Автомобілісти неодноразово відзначають, що, заливаючи пальне з однієї АЗС, ніяких різких змін щодо витрати і пробігу на конкретному запасі бензину не відбувається. Але якщо ж доводиться заправлятися на іншій заправці, то відразу помітна різниця. Тут мова йде більшою мірою про октанове число пального, що заливається, а також його безпосередню якість.

Ну і останнє, на що варто звернути увагу, – це стан силового агрегату. Якщо мотор стабільно заводиться з двох-трьох обертів стартера, то ні про яку перевитрату палива не може бути й мови. Коли ж стартер доводиться обертати помітно довше, то певна частина пального може просто виходити у вихлопну систему. На жаль, на цей момент далеко не завжди звертається увага, особливо, якщо йдеться про стару машину з солідним пробігом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: