Toyota готує нові ефективні двигуни: вони працюватимуть як на бензині, так і на альтернативному паливі

Компанія Toyota представила прототипи двигунів внутрішнього згоряння. Примітно, що ці агрегати здатні працювати не тільки на бензині, а й на іншому виді пального. Як заявив представник японської марки, таким чином Toyota прагне розвивати альтернативні технології в рамках програми зі скорочення шкідливих викидів.

Підпишись на нас:

Компанія не збирається відмовлятися ні від електрокарів, ні від ДВЗ. Зараз марка розробляє нову спеціальну платформу, яка має з’явитися у 2028 році. Разом з нею буде випущена перша твердотільна батарея. Бренд також продовжить експлуатувати гібриди, тому він уклав нову угоду з двома важливими партнерами у себе на батьківщині. Поряд з Subaru і Mazda, найбільший автовиробник у світі заявив, що домагається прогресу в розробці менших за розміром і більш ефективних мотором.

Toyota готує нові ефективні двигуни: вони працюватимуть як на бензині, так і на альтернативному паливі

І в майбутньому вони відповідатимуть суворим екологічним нормам. До слова, японські автокомпанії досить тривалий час піддавалися критиці за те, що вони не наважуються перейти на випуск повністю «зелених» моделей. Адже Tesla і BYD змогли домогтися лідерства в цьому сегменті. Toyota зі свого боку відповіла, що марці потрібен універсальний двигун, який здатний ефективно працювати на різних типах пального. Точних термінів появи нових агрегатів поки що не називають.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: