Експерт розповів, що буде, якщо спробувати повторно завести силовий агрегат, що вже працює

Бувають такі випадки, що водій намагається запустити двигун автомобіля, який вже працює. Як правило, це відбувається через неуважність, поспіх або недосвідченість. Що в цьому випадку буде з машиною. Чи виникнуть якісь серйозні наслідки, які виллються в несправності і фінансові вкладення з боку власника.

Підпишись на нас:

Для початку потрібно зрозуміти, що станеться, якщо автомобіліст спробує запустити ДВЗ, який вже працює. Для цього розберемося з тим, як функціонує стартер. Цей електричний пристрій відповідає за запуск силового агрегату. Він обертає його доти, доки мотор не почне крутитися самостійно. Після цього стартер відключається і перестає виконувати покладений на нього функціонал.

Що стосується потенційних проблем, то тут все залежить від оснащення і віку машини. Наприклад, якщо спробувати повторно запустити ДВЗ на старому Opel, то можна буде почути хрускіт і скрегіт. Річ у тім, що стартер намагатиметься зачепитися за маховик мотора, який вже обертається. У результаті можна буде спостерігати пошкодження і передчасний знос пристрою. Може постраждати і маховик. Із сучасними моделями все простіше. У їхніх замках запалювання стоїть механічне блокування. А якщо ж машина просто оснащена кнопкою «Пуск», то проблема і зовсім зникає, оскільки її повторне натискання просто зупинить двигун.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: