Огляд броньованих машин Pbv 302: більше 200-от машин Швеція передає ЗСУ

Швеція підтвердила передачу Україні 239 машин, як і всього свого парку броньованих машин Pansarbandvagn 302 Pbv 302, у рамках свого 16-го пакету оборонної допомоги. Розроблений у 1960-х роках компанією Hägglund & Söner, Pbv 302 був представлений на озброєння збройних сил Швеції в 1966 році і служив основним бронетранспортером, доки його не зняли з озброєння в 2014 році.

Підпишись на нас:

Автомобіль має характерний дизайн із двигуном і трансмісією, розташованими під підлогою, що дозволяє оптимізувати внутрішнє розташування для транспортування військ. Кабіна пілота розташована по центру спереду, з боків розташовані відділення для командира машини та навідника. Задня частина спеціально розроблена для транспортування до восьми піхотинців.

Pbv 302, оснащений одномісною баштою з 20-мм автоматичною гарматою HS804, розташованою в передній лівій частині шасі, забезпечує ефективний захист. Машина оснащена двигуном Volvo-Penta Model THD 100B потужністю 280 кінських сил, механічні компоненти якого використовуються спільно з легким танком Ikv 91. Ця установка дозволяє розвивати максимальну швидкість 66 км/год і швидкість амфібії 7,5 км/год.

Загалом з 1965 по 1972 рік було випущено 647 одиниць Pbv 302, включаючи 518 піхотних бойових версій і 129 спеціалізованих версій, включаючи командні пункти, спостереження за артилерійським вогнем, медичну евакуацію та відновлення. Протягом багатьох років транспортний засіб пройшов кілька модернізацій, у результаті чого з’явилися Pbv 302A, Pbv 302B з покращеним захистом і Pbv 302C з покращеним двигуном і підвіскою.

Окрім транспортних засобів, Швеція надасть запасні частини, технічне обладнання та амуніцію для підтримки нових бригад, які зараз формує Україна. Ця ініціатива підтримки додатково доповнюється наданням вантажівок-цистерн та інших ресурсів, необхідних для обслуговування раніше поставленого обладнання, що відображає постійне зобов’язання Швеції підтримувати регіональну стабільність і українські оборонні зусилля, одночасно плануючи придбати нові види бронетехніки, щоб тимчасово компенсувати зменшені можливості власнмх збройних сил.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: