Північна Корея демонструє найпотужнішу у світі 600-мм систему залпового вогню KN-25: сотні ракет до неї передали Росії

30 травня 2024 року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин особисто проконтролював запуск 18 балістичних ракет KN-25, продемонструвавши прогресивний військовий потенціал країни на тлі ескалації глобальної напруженості. KN-25, балістична ракета малої дальності з радіусом дії 380 кілометрів, стала значним компонентом розширюваного арсеналу Північної Кореї.

Підпишись на нас:

Північна Корея передала Росії сотні цих ракет, що викликало тривогу міжнародної спільноти. Звіти свідчать про те, що ця зброя використовувалася під час нещодавніх бомбардувань українських міст, що ще більше ускладнило поточний військовий конфлікт у Східній Європі. Ця передача підкреслює поглиблення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою, які стикаються з жорсткими санкціями та міжнародною ізоляцією.

Нещодавно Північна Корея представила нову важку артилерійську ракетну систему, яку тимчасово назвали KN-25, хоча її фактичне позначення може відрізнятися. Це 600-мм керована артилерійська ракетна система, яка є найпотужнішою системою залпового вогню, представленою Північною Кореєю на момент її впровадження. Тестові запуски в 2019 і 2020 роках, а також її демонстрація під час військового параду в 2020 році свідчать про виробництво системи в значних кількостях і її активну службу в збройних силах Північної Кореї. КН-25 можна віднести до балістичної ракетної системи малої дальності, ракети якої під час випробувань показали дальність 240 км і потенційно досягають 400 км.

У системі KN-25 використовуються гігантські керовані артилерійські снаряди, які є одними з найбільших у своєму роді в будь-якій країні. Ці ракети керуються інерціальною та супутниковою системами навігації та, як вважають, здатні нести ядерні боєголовки малої потужності. Система встановлена ​​на модифікованому шасі Tatra, що має конфігурацію 8×8, незалежну підвіску та центральну систему підкачки шин, що дозволяє пересуватися по бездоріжжю. З броньованою кабіною для захисту екіпажу ракета-носія несе чотири ракети в герметичних контейнерах і може запускати їх з інтервалом до 20 секунд. Ця передова артилерійська система посилює військовий потенціал Північної Кореї та становить значну загрозу регіональній стабільності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: